Zwolle – Spoolderbergweg 12

Koopprijs
€ 735.000,- k.k.

Woonoppervlakte
201 m2
Aantal kamers
8
Bouwjaar
1928
Perceeloppervlakte
1.545 m2

"Dit lijkt het beste van twee werelden. Grenzend aan het zuidelijk buitengebied van Zwolle enerzijds en het bruisende stadshart op slechts een paar kilometer afstand anderzijds. Het gaat hier om een sfeervolle en comfortabele woonboerderij met een in stijl opgebouwd bijgebouw en dit alles op een riant perceel eigen grond. Buiten wonen in de stad zou je kunnen zeggen, wie wil dit nou niet?

Het is nog helemaal niet zo lang geleden dat daar waar zich in dit zeer charmante huis nu de woonkamer bevindt, de koeien in hun stal stonden. De huidige eigenaars verbouwden het huis zo ongeveer vijftien jaar terug en verwijderen onder meer eigenhandig de grup waar de koeien voorheen stonden. De boerderij werd zeer grondig gestript en vervolgens voortreffelijk aangepast aan de eisen van nu. Bovendien kozen ze ervoor om in 2006 een riant bijgebouw te laten plaatsen, nu deels in gebruik als garage en deels als atelier/logeerruimte met veranda.

De begane grond van de woning bestaat uit de entree met daarachter een lange hal aan de voorzijde. De woonkamer zien we aan de achterkant van het huis, met veel privacy gericht op de tuin. De halfopen woonkeuken is min of meer het hart van de woning en geeft toegang tot de bijkeuken. Vanuit de keuken komt u bovendien in de kelder, deze is droog en mooi van formaat zodat u er het nodige op kunt bergen. Verder op de begane grond naast een toilet twee werkkamers waarvan één met deur naar buiten, ideaal voor een klein bedrijfje aan huis eventueel.

Aangekomen op de etage valt direct de enorme overloop op. Huidige bewoners hebben het bewust zo gelaten maar de architect die tijdens de verbouwing meedacht had hier een extra slaapkamer bedacht. Kan uiteraard nog steeds. De huidige indeling bestaat uit twee mooie slaapkamers aan de voorzijde en een zeer ruime master bedroom aan de tuinkant. Tenslotte een kast waar de cv-ketel is opgesteld en natuurlijk de badkamer met ligbad, dubbele wastafel en tweede toilet.

Vanaf de overloop geeft een vlizotrap toegang tot de grote vliering. Kortom, er is bergruimte in overvloed!

Heeft dit unieke huis uw aandacht gegrepen? Komt u het dan binnenkort eens bezichtigen en ervaar zelf bijvoorbeeld dat fantastische zicht vanuit de woonkamer op de enorme achtertuin. Dit is genieten!

Bijzonderheden:
– grote verbouwing heeft plaatsgevonden in 2001. Hierbij werden onder meer de kozijnen vervangen en dubbel glas geplaatst (glas-in-lood ramen werden voorzien van voorzetramen), cv-installatie aangebracht, de keukeninrichting en het sanitair aangebracht, wanden, vloeren en plafonds aangepakt, elektra vernieuwd, etc.
– waterontharder aanwezig;
– originele Estriktegels op de begane grond, afkomstig uit een vroegere boerderij in Moergestel;
– duurzame Jatoba houten vloer;
– waterkraan buitengevel woning aanwezig en bovendien een waterpomp met meerdere aansluitpunten in de tuin;
– dakgoot zuidzijde vernieuwd in 2012;
– vloerverwarming in woonkamer en keuken;
– afzuigkap en de vaatwasser zijn vernieuwd in 2011;
– bijgebouw (2006) opgetrokken uit Western Red Cedar en voorzien van elektra;
– de bereikbaarheid van uitvalswegen (zuidelijke ringweg, IJsselbrug en A28) is zeer goed."

 • Status
  Beschikbaar
 • Koopprijs
  € 735.000,- k.k.
 • Soort Bouw
  Bestaande bouw
 • Inhoud
  725 m3
 • Aantal kamers
  8
 • Aantal slaapkamers
  4
 • Energieklasse
  E
 • Woonoppervlakte
  201 m2
 • Inhoud
  725 m3
 • Perceeloppervlakte
  1.545 m2
 • Soorten verwarming
  C.V.-Ketel
 • Tuintypen
  Tuin rondom
 • Koopconditie
  k.k.

Plattegronden

Kaart